Инициатива на Стефан Марков
info@sofiamojepoveche.org

Градовете с най-добрия обществен транспорт в света

Няма какво да се лъжем, обществения транспорт не е най-приятното преживяване, на което сме длъжни да се подлагаме ежедневно, или поне онези от нас, които нямат собствен автомобил. Проблемите, които възникват още щом вратите на автобуса или трамвая се отворят пред нас са от всякакво естество – от натоварен трафик, през нечистотия, до неприятности, свързани със съответния сезон.

Разбира се, винаги има едно „но” и нашето го слагаме тук. Като лъч надежда за хората, които ползват обществен транспорт, идват няколко града, в които той е на най-високо ниво и основната му цел е удобството на гражданина.

И така, вдигаме завесата и разкриваме пред вас местата, където хората зарязват колите си, за да ползват градския транспорт, защото това им доставя истинско удоволствие.

Ню Йорк – хората там се придвижват най-бързо с метрото. Това може би е най-удобният транспорт и тук, в България. Истинско облекчение за онези, със забързано ежедневие и ограничено време.

Берлин – според думите на негови жители – досадно перфектен! Без значение дали се качите на автобус, тролей, такси, метро или каквото и да било, винаги ще се озовете сред чистота, тишина, спокойствие, ред и най-вече – на време за работа или среща.

Цюрих – ще се влюбите във влаковете му! Железопътния транспорт там е силно развит и се характеризира с три думи – точен, чист, красив.
Франкфурт – няма как бизнес столицата на Германия да си позволи да няма отличен обществен транспорт… и не го прави. Освен перфектните условия на самите превозни средства, градът предлага такива и по отношение на тяхното заплащане. Хората имат възможност да си купят билет за желаната дестинация и докато стигнат до нея, без значение колко и какви превозни средства сменят, да не заплащат допълнително средства.

Сред градовете с отлични транспортни условия попадат и Париж, Токио, Лондон, Мюнхен и Сеул. Там, докато пътуват хората се наслаждават на красиви пейзажни и архитектурни гледки, стигат навреме, понеже транспортът е винаги точен и има спирки почти навсякъде, возят се сред чистота ( на някои местата дори дъвките са забранени), плащат (сравнително малко), но знаят за какво. Повечето превозни средства разполагат с интернет, което прави атмосферата при пътуване още по-приятна, такава, която те кара да загубиш представа за времето… поне докато не съобщят името на твоята спирка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *