Инициатива на Стефан Марков
info@sofiamojepoveche.org

След „Младост може повече“, въпроси към новоназначения кмет на район „Младост” арх. Румен Русев

Общинският съветник Стефан Марков с въпроси към новоназначения кмет на район „Младост” арх. Румен Русев от ден първи. С решение на Столичен общински съвет арх. Русев е временно изпълняващ кмет от днес 4-ти юни.

Общинският съветник Стефан Марков изпрати официално питане до арх. Румен Русев в деня, в който той беше избран за нов временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост”. От ден първи Марков има високи очаквания към новия кмет да нормализира работата в района и гражданите да започнат да получават всички услуги в срок.

През месец май общинският съветник проведе среща с граждани в столичния район „Младост” под мотото „Младост може повече“, част от инициативата за месечни градски срещи „София може повече“. В своето питане той отправя редица конкретни въпроси повдигнати от граждани, като например кога ще бъдат решени проблемите на хората свързани с административното обслужване, транспорта, липсата на достатъчно места за паркиране и недоброто състояние на вътрешнокварталните улици в една от „спалните на София”.

„Вследствие на създалата се ситуация с кметът на „Младост”, колко са забавените преписки към района? Функционира ли нормално районната администрация и изпълнява ли своите задължения за административно обслужване на гражданите?”, попита общинският съветник.

В питането си Стефан Марков отправя въпрос към ръководството на район „Младост” какви мерки предприема за преодоляване на дефицита на паркоместа и водени ли са преговори за изграждане на паркинги, включително чрез публично-частно партньорство.
Общинският съветник се интересува водена ли е кореспонденция с „Център за градска мобилност” във връзка с удължаване на автобусна линия №305 до кв. „Горубляне”. Според Марков, тази отдавна искана от жителите на „Горубляне” промяна, ще доведе до по-добра транспортна свързаност на квартала с централната градска част.

В питането се търси отговор на въпроса кога районната администрация ще се погрижи за облагородяване на пространството между блокове 45 и 46 и кога ще бъдат премахнати опасните фундаменти на някогашните магазинчета. Също така съветникът се интересува предвидени ли са средства в бюджета на район „Младост” за инфраструктурни подобрения и обновяване на междублоковите пространства в ж.к „Експериментален”.

На провелата се среща гражданите са изразили своето притеснение от безконтролното движение на превозни средства с животинска тяга по улиците на района, което създава предпоставки за пътни инциденти. В тази връзка Стефан Марков пита Русев, какви мерки ще предприеме за ограничаване на движението на каруци и търсила ли е районната администрация съдействие от „Пътна полиция” за справяне с проблема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *