Инициатива на Стефан Марков
info@sofiamojepoveche.org

Няколко добри причини, заради които да използвате градски транспорт

Макар пътуването с градския транспорт да не е толкова приятно, колкото това с кола, особено ако става дума за личния ви автомобил, то също има своите плюсове, които до определена степен могат да допринесат за доброто ви настроение, придвижвайки се от една точка до друга. Трябва да признаем, возенето си има своя чар, криещ се в по-лесното преодоляване на задръстванията, в запознаването с различни хора, в гледането през прозореца, в четенето на книга дори. Ще се изненадате колко неща може да научи и види човек, абстрахирайки се от яростната борба на пътя.

В тази статия ще разгледаме предимствата на общественип транспорт, за които голяма част от нас може би не си дават сметка. Е, дали пътуването с автобус, влак, самолет или друго превозно средство може да бъде удоволствие? Нека разберем.

Опитайте!
Хората, които притежават собствен автомобил почти не ползват градски транспорт. Съветът ни е да започнете и ако не ви е лесно, опитайте поне веднъж седмично. Ще се изненадате от хората, които ще срещнете, от различните ситуации, от новите приятелства, които съвсем не е изключено да завържете.
Приземете се!
Пътуването със самолет безспорно е страхотно изживяване, но нека не се възползваме от него при всеки възможен случай. В случай, че дестинацията, до която трябва да достигнете се намира не разстояние под 1000 километра, изберете друго превозно средство, което не причинява толкова екологични щети, колкото самолета.
Попътувайте!
Ако ви предстои дълъг път, опитайте да го преминете с влак, автобус, ферибот дори. Със сигурност ще бъде по-забавно и приятно, от самотния ви престой в колата, а и времето ще мине по-бързо, отколкото сте очаквали.

Хванете си такси!
Макар това също да са автомобили, ги пречисляваме към градсия транспорт, понеже не са ваша собственост. Пътуването с такси е приятно, интересно и често поучително, особено когато шофьорът ви се окаже по-бъбрив.
Възползвайте се от предоставени ви възможности!
Щом се усъвършенстване в пътуването с обществен транспорт, несъмнено ще усетите и благоприятното му въздействие върху бюджета ви. Често срещана практика при автобусите и влаковете, например, е резервирането на билети за отиване и връщане, съпътствано с добри отстъпки. Това е хубав начин да се насърчи ползването на този вид транспорт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *