Инициатива на Стефан Марков
info@sofiamojepoveche.org

След среща с жители на „Горна баня“ и „Овча купел” Стефан Марков с въпроси към кмета на района Христина Семерджиева

Общинският съветник Стефан Марков се обърна с официално питане към кмета на район „Овча купел” г-жа Христина Семерджиева. Повод за питането е провела се среща с граждани в кв. „Горна баня”, част от инициативата „София може повече”. Стефан Марков се интересува на какъв етап са процедурите по изграждане на продължението на улица „Централна” в ж.к „Овча купел 2“ и ще бъде ли изградена преди пускане в експлоатация на трети метродиаметър. Новоизграждащата се там метростанция №17 ще има 2 входа – северен и южен, с пешеходен подлез, съобразен с бъдещата улица, която ще мине над нея.

На провелата се среща жители на квартал „Горна баня” изразиха своето желание да бъде изградена топла връзка между подлеза под железопътната линия София – Перник и подлеза на метростанция „Горна баня”. Липсата на такова съоръжение би затруднило достъпа на гражданите до бъдещата станция на метрото, като сериозно ще бъдат затруднени хората в неравностойно положение и майките с детски колички. Друг въпрос, който вълнува жителите на квартала е ще им бъде ли осигурен транспортен достъп до буферния паркинг при метростанция 18 – „Горна баня”.

В питането общинският съветник се интересува още ще бъде ли организиран довеждащ транспорт до бъдещата метростанция за жителите на кв. „Горна баня”, на какъв етап са процедурите по разширяване на ул. „Околовръстен път” от кръговото кръстовище при началото на автомагистрала „Люлин” до бул. „Никола Петков” и работи ли районната администрация за намиране на механизми за възстановяване и ремонт на баните в „Овча купел” и „Горна баня”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *