Инициатива на Стефан Марков
info@sofiamojepoveche.org

Администрацията на район „Надежда“ към Стефан Марков: Проектните дейности по изграждане на канализация в квартал „Требич“ са готови на 80%

След среща „Надежда може повече“ и официално питане от страна на общинския съветник Стефан Марков, служителите на районна администрация „Надежда“ отговарят, че проектните дейности по изграждане на канализационна мрежа в кв. „Требич“ са завършени на 80%. Следва възлагане от главния архитект на град София – арх. Здравко Здравков, изработването на парцелиран план за осъществяване на връзка между Роженския канализационен колектор и този на град Нови Искър.

В отговора на районната администрация се разбира, че за поддържането на междублоковите пространства в района до момента са изразходвани 242 594,97 лв. С тези средства са извършени дейности по косене и събиране на окосената трева, поддържане на дървесната и храстова растителност, както и извършването на уборки четири пъти месечно.

На провелата се среща, гражданка сигнализира за опасно спортно съоръжение в ж.к. „Надежда 4“. От районното кметство отговарят, че е извършен оглед на съоръжението и  е констатирано, че баскетболният кош част от игрището, е силно амортизиран и представлява реална опасност. По тази причина е възложено неговото демонтиране.

Относно спирането на автомобили в зелените площи, от районната администрация отговарят, че глоби на нарушителите се налагат от длъжностните лица на Столичен инспекторат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *