Инициатива на Стефан Марков
info@sofiamojepoveche.org

Стефан Марков с питане към „Център за градска мобилност” относно транспортното обслужване на Нови Искър

След среща с граждани в район „Нови Искър”, част от инициативата „София може повече”, общинският съветник Стефан Марков се обърна с официално питане към изпълнителния директор на „ЦГМ” Христиан Петров относно транспортното обслужване на района. В питането общинският съветник се интересува възможно ли е увеличаване на транспортната задача на автобусни линии №26 и №27 и съществува ли възможност автобусна линия №27 да бъде обслужвана от съчленени превозни средства. Общественото недоволство срещу недоброто транспортно обслужване в района е сериозно и по тази причина Стефан Марков настоява за неговото подобряване.

На срещата Стефан Марков обсъди с присъстващите граждани проблемите на район „Нови Искър”, сред които са липсата на канализация в повечето населени места, недоброто състояние на пътната инфраструктура и трудното придвижването до столицата.

Жителите на град Нови Искър отбелязват като основен проблем затрудненията в придвижването породени от построяването на Северната скоростна тангента и настояват за бързо изграждане на новия бул. „Рожен“.

Миналата година Столична община стартира в Нови Искър пилотен проект за подобряване на качеството на въздуха, чрез закупуване на печки на пелети. Жителите на района са на мнение, че много по-ефективна мярка ще бъде газифицирането на района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *